Karya Ain : Biarlah Palestin menang!

Biarlah Palestin menang!
 
Hati ku tak diam meronta-ronta
melihat gambar dan berita
saudara-saudariku diseksa
dibedil dibunuh tanpa rasa
kasihan atau kemanusiaan
inilah dia…dunia akhir zaman
 
Ingin saja ku ke situ
membantu memberi apa yang perlu
diriku ini yang tidak punya
anak, suami dan keluarga
“Boleh saja!”, teriak hati ku
bujang yang hanya ada seorang ibu
 
Ingin saja ku kata pada ibu ku yang tua 
bekalanku untukmu cukup sampai bila-bila
biarlah anak perempuan mu ini pergi
sesungguhnya semua orang akan mati
jika benar Allah tarik nyawaku di situ
maka syahid dan manislah pemergianku
 
Tidur ku di tilam empuk ini tak lena
hinanya ku selesa dan kenyang berbuka
bila di situ, mereka lari dari dibedil
namun apakah daya saya ini yang kerdil
hanya doa yang dapat ku beri
maafkan ku ini yang tidak seberani
saudara saudariku di situ yang berjuang
Ya Allah, biarlah Palestin menang!

Korean Drama (2014)

Hello! Have a good day today,guys! so,now would like to sharing with you all about Korean Drama 2014.I love the drama.Let’s check !

Description : A melodrama about a married man who receives a huge sum of money from a woman to repay the huge debt he owes. Complications arise when the woman demands total submission from him, jeopardizes his relationship with his wife.

so,you think what’s korean drama is? haha.yup! TEMPTATION.Temptation-05

Temptation (korean drama)

This is TEMPATION korean drama.In Philiphine,one drama as TEMPATION as.But the tittle is Temptation Of Wife’.

Temptation Episodes

Sukan Tahunan 2014

Assalamualaikum,ladies and gentelman! How are you?🙂

Sukan Tahunan sebenarnya hari ini . Tahap 1 (pagi) Tahap 2 (petang)😉 Alhamdulillah,selesai jugak acara ni dengan izin Allah SWT🙂 memang best lah🙂 tapi,yang lagi best bila semua penyokong rumah sukan (murid & guru2) sokong sekali~ riuh-rendah kat padang sekolah gua. Gua rasa lah,memang syok giler kat sini . By the way,gua tak masuk apa-apa acara & perbarisan sebab aku tak datang masa pemilihan tu .😦 herm..TAWAKAL jelah🙂 it’s okay! 

 

THAT’S ALL!

ainfasihah’s write🙂 Jgn lupe letak comments kt bawah box nie~ pleaaseeee

16th June ! paling mendebarkan!

Aishh! cepatnya masa berlalu.oiiii!😦 ya allah tak sangka kn? hari ni da 9/6 ?😦 nk buat mcm mane? masa berlalu kejap jee.. pejam celik da habis holiday kt rumah ku😦 boringg beb!😦 pleasee gn bgi masa berlalu&bergerak! klau lah aku boley hentikn masa? tpi,allah je yg gerakkn masa😀 Allah itu penyayang!🙂 haaa! korang nak tak add ain kt mane2? bolehh! -,- tpi kn..huuuuuuuu😥

WeChat ID : AinFasihah13 (da tak bolehh install) (tpi ade)

Twitter : @FasihahFasihah (everyday active kecuali masa sekolah)

Keek: Nur Ain Fasihah (tak active)

That’s all! haa korang tengok tak cerita filipina? Temptation Of wife? bestt sgt2🙂 jom share & click kt bawah nii..😦 sedih tau cerita niee .

Angeline a.k.a Chantal Gonzales (dlm cerita ni),Nigel,Marcel,Heidi,Romeo,Stella,Amanda

Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5 Episod 6 Episod 7
Episod 8 Episod 9 Episod10 Episod11 Episod12 Episod13 Episod14
Episod15 Episod16 Episod17 Episod18 Episod19 Episod20 Episod21
Episod22 Episod 23 Episod 24 Episod 25 Episod 26 Episod27 Episod28
Episod29 Episod30 Episod31 Episod32 Episod33 Episod34 Episod35
Episod36 Episod37 Episod38 Episod39 Episod40 Episod41 Episod42
Episod43 Episod44 Episod45 Episod46 Episod47 Episod48 Episod49
Episod50 Episod51 Episod52 Episod53 Episod54 Episod55 Episod56

p/s : episode 32 today! but belum update lagi..soon🙂

Doctor Stranger !

Doctor Stranger? cerita ape tu? haaa..kene lah tengok,baru tahu mcm mane jln ceritanye! click kt bawah niee!

http://www.gooddrama.net/korean-drama/doctor-stranger (korang boley tonton kt sini,ataupun kt bawah nie)

Watch Doctor Stranger Online

**perhatiannn! drama nie sampai ep 10 kt korea je.malaysia lmbt lagi😉 okay? segala pertanyaan,sila hantarkn conmment anda kt inbox nii #xoxo😀

#nurainfasihah

Holiday! yeay!

Assalammualaikum & selamat petang semua! lame tak update blog kat sini😦 It’s okay! Ohh! macam mana holiday? seronok tak? Aku tak holiday pun.Hehe🙂 Tu tak ada masalah.Lagi pun,exam aku,da semakin dekat ni~ Adoii! “asyik exam je’ huhuhu..Memang nak berseronok nak jugak holiday with my beloved family,tpi..ibu & ayah aku kerja. Holiday? mane ada holiday yg tak exciting,kan? **pandai-pandai je aku ckp** Jangan kecil hati ye,adik-adik yang parents dia tak bawak pegi holiday. “Ishh,mak dengan bapak aku ni,semua tak bagi pegi holiday!” Hei! jangan cakap macam tu lah! Maybe,parents kita tak dapat gaji lagi atau maybe duit tu untuk masa depan kita yg lebih penting.Holiday? tak semestinya bercuti..boleh jugak pegi jalan2! Tu pun ‘holiday’ 

“tak naklah update blog lagi! boring!”  

p/s :  Ain Fasihah😉 thanks sbb singgah kt blog niee~ klau ade ape2,just comment je kt box bawah niee! @boley lawat wechat/twitter Ain yg tertera kt bawah nie! ;) 

 

WeChat ID: AinFasihah13 / Twitter:FasihahFasihah *okay?**